Netatmo Vejrstation, en morfar gadget som er blevet moderne

by Gadgetnørd 810 views0

IMG_4186-139x300

Jeg kan tydeligt huske min Morfars barometer, som han sommetider gav et bank eller to for at lure vejrguderne lidt i kortene. Hyggeligt, men ikke noget jeg nogensinde havde tænkt skulle finde vej inden for mine fire vægge. MEN, hvad nu hvis man tilføjede en række sensorer som også kunne måle indeklimaet, en ganske god app, Alexa integration og lidt community drys? Jo, så begynder det at ligne noget jeg godt kunne finde på at kigge nærmere på.

Setup foregik super simpelt. Hvor er det dejligt at producenterne endelig har lært at gøre parring og initiel setup logisk og simpelt. Jeg kan sagtens huske ip adresse web interface tiderne, hvor man skulle scanne sit netværk inden man kunne få fat i dimsen.

Funktionaliteten med basis enhederne begrænser sig til at monitorere dit indeklima (Temperatur, lydniveau, luftfugtighed og co2 level), samt udendørs (mbar, temperatur og luftfugtighed). Men du kan tilkøbe regn og vindsensor for lidt mere spændende data.

Appen fungerer upåklageligt, men bruger den lille finurlighed at du skal vende telefonen på siden for at kunne se historisk data. Det er noget jeg aldrig bliver fan af. Det kan ikke være meningen at man skal rotere rundt på sin telefon for at få programmet til at vise dig hvad du gerne vil, det skal bare værsgo tilbasse sig den rotation du selv har lyst. Desværre meget udbredt UI trick, men jeg bliver aldrig fan. Det er så til gengæld noget nær det eneste brok jeg har over appen.

En ret sjov feature er community delen. Du kan simpelthen vælge at dele dine udendørs data med andre, og så igen få lov at se på et kort hvor der findes andre Netatmo vejrstationer og så klikke sig ind på deres data. Det er ret sjovt at kigge rundt i landet hvordan vejret er lige nu.

Netatmo verjstationen har også Alexa integration, så du kan bede Amazon Alexa om den aktuelle luftfugtighed, lydniveau eller temperatur. Jeg synes egentlig ikke det er overvældende smart, og kan måske ikke rigtig se mig selv bruge det til daglig.

Noget jeg til gengæld er gået hen og er blevet glad for, det er de alarmer man kan sætte op. Specielt når Co2 niveauet bliver for højt. Det er meget tydligt at når der er mange gæster på besøg, så bliver niveauet meget hurtigt over 2000ppm (Hvad end det er), hvilket er dobbelt så meget som arbejdstilsynet anbefaler på arbejdspladser.

Snuppet fra indeklimaportalen.dk:

CO2-niveauet kan beregnes og bruges som indikator på, om belastningen fra menneskene er for stor i forhold til den tilførte udeluft via ventilationen.

Måling af koncentrationen af CO2, skal derfor give en pejling på, om personbelastningen i lokalet er passende i forhold til rummets ventilation. Overskrides grænseværdierne må man øge luftskiftet eller sætte antallet af elever i lokalet ned.

Der er altså en vis logik i at monitorere CO2 niveauet, da det er en god indikator på om indeklimaet er sundt eller ej. Netatmo vejrstationen spiller derfor nu en fast del af mit smart hjem, hvor den spiller sammen med alle mine andre sensorer. Jeg kunne sagtens finde på at stille en ekstra indendørs sensor op i min kælder, da jeg har et Z-Wave relæ på udluftningen, som så kunne tændes når der bliver hængt vådt tøj op.

Tak til Wifi Butikken for at sponsorere mit test eksemplar. Du kan faktisk også få lov at købe et eksemplar og en masse tilbehør af dem her: wifi-butikken.dk

Gadget24.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>