På cafe med to privatdetektiver til en snak om utroskab

by Bliinger 1.495 views0

privatdetektiver

Det er en lørdag aften sidst i maj, latiner kvarteret i indre by summer af festglade gæster. Jeg sidder på en cafe og venter på et møde med to privatdetektiver fra bureauet Lehmann & Nobel i København.  Jeg har i igennem længere tid presset på for et interview, men branchen er ikke videre åben og da det endelig lykkedes, var det det med krav om absolut anonymitet af agenternes navne og billeder kunne heller ikke komme på tale. Et eller andet sted giver, det vel meget god mening og jeg accepterer naturligvis præmissen.

De to privatdetektiver er ankommet og vidste jeg ikke bedre ville jeg på ingen måde kunne gætte deres erhverv. Kvinden er i 30’erne, smuk og stilfuldt klædt, manden er i 40’erne, høj og brusk iført fuldskæg, jeans og blazer. Vi udveksler et par høflighedsfraser, bestiller fra baren og sætter os i et af cafeens afsidesliggende hjørner.  Jeg har mange spørgsmål, men tiden er knap, de to detektiver har en opgave i aften, jeg har fået en time, så jeg må modvilligt udvælge mine emner.

Jeg har en klar opfattelse af, at overvågning privatsoner imellem er en stigende trend. Jeg kan se på jeres hjemmeside, at I kan opklare utroskab, er der mange sager af den slags og er det overvejende mænd eller kvinder der hyre jer…?

Kvinden: Det er en udvikling jeg kan bekræfte, vi har i de sidste par år oplevet en markant stigning i henvendelser vedrørende samlivssager. Når jeg vælger, at kalde det samlivssager, så er det fordi, man i lige så højgrad kunne kalde det opklaring af troskab som utroskab. der er faktisk en helt del sager hvor partneren er tro og mistanken beroede på misforståelser. Det primære mål er ikke, at fange folk i utroskab, vi afdækker den reelle sandhed og heldigvis er den ikke altid så trist som frygtet.

Manden: Det er overvejende mænd der ønsker, at sætte sin partners troskab på prøve, dog er der kommet flere kvinder til og noget tyder på, at balancen er under udvikling.

Mig: Hvordan forgår en opklaring typisk?

Manden: Da der i sagens natur er et højt krav til diskretion, så udførers så meget af opklaringen som muligt på distancen, med kraftige zoom linser. Så snart der så er optræk til aktivitet der kunne være afslørende, så må vi tættere på, nogen gange er vi passivt observerende andre gange anvender vi mere proaktive opklaringsmetoder som agent provocateur.

detektiv

Mig Agent provocateur, hvad indebærer det, opfordrer I ligefrem til utroskab?

Manden:  Ja, det kan man vel godt kalde det, vi får faktisk jævnligt opgaver hvor kunden helt præcist beder om, at få testet sin partners troskab.

Mig: *…kaffen galt i halsen* Hvor langt går I så? Kram, kys, sex ligefrem?

Kvinden: Nej, så frækt bliver det aldrig *..griner* sex er helt udelukket, vi går heller aldrig alene hjem med nogen, vi har ret klare retningslinjer for den slags *…smiler*. Dog har jeg i få situationer kysset med målet, alene for, at få et billede i kassen, men der går grænsen også.

Mig: Hvordan reagerer kunderne når I afslører deres partner i utroskab?

utroskab privatdetektiv

Kvinden: det er meget forskelligt, nogen bliver naturligvis virkelig kede af det, græder og har brug for en lang snak om det der netop er overgået dem. Andre bliver super rasende og tager direkte ind til åstedet. Det skal siges, at vi aldrig deltager i den del af konfrontationen, her trækker vi os altid tilbage.

Mig: Er det slet ikke på kant med jeres egne morale?

Manden: Uden tvivl, jeg har lige fra starten været delt i spørgsmålet om den moralske bæredygtighed i specielt samværssager. På den ene side følger jeg mig som en sladrehank, der potentielt kan ødelægge et ellers fint forhold, men på den anden side har jeg set så mange tarvelige personer, der efter mit moralske kompas fortjente afsløringen. Jeg tror jeg har indfundet mig med splittelsen og et eller andet sted, er det måske meget sundt, at have begge synspunkter med sig på job.

Mig: Hvad med dig?

Kvinden: Jeg tror jeg ser lidt anderledes på det *…tænker*. I bund og grund er vi blot et tilbud, præcis som Victoria Milan omend med modsat fortegn. Jeg har ikke ondt af dem der er utro, jeg har det faktisk rigtig godt hver gang jeg afsløre en bedrager med hånden i kagedåsen*..smiler*. Jeg forstår naturligvis godt det ubehagelige i, at blive overvåget uden sin viden, men her skal man bare vide, at Facebook, Google og din bank ved mere om dig end vi gør efter en uges overvågning, mange ved det bare ikke. Det gør naturligvis ikke mit arbejde mere moralsk i orden, men det er den virkelighed vi lever i og jeg kan fint se mig selv i øjnene.

Tiden er ved at være gået, jeg havde en masse spørgsmål som jeg ikke når, at få svar på, heldigvis fornemmer jeg, at de to detektiver gerne stiller op til endnu en snak i det skumle hjørne, så måske jeg kan få mere ud af denne ellers så lukkede branche.

Tak til Lehmann & Nobel for interviewet

Står du og mangle en bedrageri jæger, så kan du hyre de to privatdetektiver her

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>