Materiale revolutionen i 3d Printeren

by Gadgetnørd 875 views0

xt-cf20_car-300x300

Her i 2015 er det blevet klart at vi befinder os i starten af en decideret materiale revolution. Det filament (3d printerens forbrugsstoffer) der i disse dage kommer på markedet bliver mere og mere avanceret.

Nu er 3D printere ved at have nået et niveau hvor de kan printe hurtigt og præcist nok til at være anvendelige. Dog ikke sagt som at vi ikke vil se udvikling i præcision og hastighed, men de jeg er helt sikker på at 2015 vil stå i brugervenligheden og materialernes tegn.

Hollandske Colorfabb ligger lunt i svinget med deres mange forskelligartede materialer rettet direkte til det voksende consumer segment. Det Amerikanske Proto-pasta har lidt mindre erfaring med at kunne levere, men har også en lang række meget spændende materialer i bedding.

Her lidt eksempler på nogle rigtig spændende materialer du allerede i dag kan 3D printe i:

Colorfabb XT-CF20 Carbon Fiber

Indeholder 20% carbon fibre, som gør materialet meget stærkt. Colorfabb bruger en 3D printet RC bil som eksempel på at det altså kan holde til at blive brugt i virkeligheden.

xt-cf20_car
xt_cf20Rulle

Colorfabb Bronzefill

Her er et interessant filament, som består af plastic og ægte bronze korn. Når man har printet kan man polere og behandle printet fuldstændig som var det rigtig metal. Yderligere vejer Colorfabbs bronzefill tre gange så meget som almindeligt plast. Selfølgelig får printet ikke samme holdbarhed som 100% metal, men det visuelle indtryk er meget lig den ægte vare.

ColorfabbBronze2

Print af Paul Braddock behandlet med antik patina væske.

bronzefill_300_1500_2_

Proto-Pasta Magetic Iron PLA

Som navnet antyder er der her tale om en metal i plast løsning, der indeholder så mange jern partikler at det printede kan både ruste og tiltrækker magneter. Det giver nogle ret unikke muligheder for anvendelse når du print er magnetisk, og en rigtig flot patina når det ruster. Igen er det selvfølgelig ikke ligeså holdbart som rent metal.

rusted_iron

Ninjaflex

Hvis du vil printe med fleksibelt materiale, så er det Ninjaflex du skal gå efter. De har specialiceret sig i et gummi agtigt filament, so kan bruges til at lave de fineste croc sandaler, eller måske en fin gummi hue til vinter? Ninjaflex fås i en masse forskellige farver.

flamingo-150x85
iMakr_Shoes

Laywood D3

Laywood D3 er en træ/polymer komposit. Som opfører sig stort set ligesom træ når det er printet. Man kan tilmed emulere årringe i træet ved at variere temperaturen, da højere temperatur gør træet mørkere end en forholdsvis lav temperatur.

LAYWOO_D3_WOOD_FILAMENT-2 LAYWOO_D3_WOOD_FILAMENT-3

 

 

Gadget24.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>