Har du lyttet til dit hår for nylig?

by Bliinger 1.474 views0

kerastase-hairbrush

Kerastase har lanceret verdens første hårbørste, der kan gå online. Igennem en indbygget mikrofon og andre sensorer kan du på en smartphone-app følge, om du behandler dit hår ordentligt eller slider det i stykker.

kerastase-eeew

Vi har ramt 2017, og vi har smarte biler, smarte tv, smarte hjem, smarte telefoner, smarte køleskabe – ja, næsten hver eneste elektriske apparat er nu gjort smart ved at gå online.

Men hvad med kam og hårbørste? Dem bruger vi da hver dag. De er uundværlige og er i deres funktion vel nærmest oldgamle.

Men selvfølgelige går der da også tingenes internet i dit hår. Eller rettere i din hårbørste. Den hedder Kerastase Hair Coach og er udviklet i et samarbejde mellem L’Oreal og Withings.

Begge firmaer er franske. L’Oreal kender vi som en gigant inden for parfume, hudprodukter og shampoo. Withings er knap så kendt. Firmaet ejes af Nokia og fremstiller smarture, smarte badevægte osv.

kerastase-433

Kerastase Hair Coach ligner egentlig en helt almindelig hårbørste, men nyheden er pakket med mikrofoner og sensorer som f.eks. gyroskoper. Alle sammen til at indsamle data om og overvåge brugeres hår under børstning.

Årsagen er såmænd legitim nok. L’Oreal har nemlig fundet ud af, at alt for mange børster deres hår forkert. De tager for hårdt fat med det resultat, at hårenderne splittes, håret slides og i værste tilfælde falder af.

Hårbørstens mikrofon lytter med under børstningen. Den registrerer særlige børstevaner og -mønstre, og den opdager knuder og krusninger undervejs.

De andre sensorer holder så øje med, hvor meget kraft man lægger i børstningen, hvor længe brugeren ordner sit hår hver dag – ja selv, hvorvidt håret er vådt, fugtigt eller tørt, når det bliver sat.

kerastase-6543

Alle de ting havde man jo ingen anelse om tidligere. Med Kerastases nye Hair Coach får man det hele dokumenteret i en smartphone-app, som hårbørsten sladrer til ad trådløs vej.

App’en vil så svare med en ”Hair Quality Score” og gode råd til børstning og behandling af din manke.  Naturligvis anbefaler app’en også brugen af L’Oreal hårprodukter.

Kerastase Hair Coach har netop haft verdenspremiere. Prisen ventes at blive omkring 200 USD – ca. 1.440 kroner – når den kloge hårbørste kommer på markedet senere på året….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>