Apples filhåndterings katastrofe!

by Gadgetnørd 754 views0

google_drive_logo-300x234

Dette indlæg er en omgang regulært brok over hvordan Apple har valgt at implementere filhåndtering på deres iOs devices. Android er ikke meget bedre.

Lad mig starte med et langt og pinefuldt eksempel:

Du har på din PC (eller Mac) oprettet et Excel ark som du har gemt i dit Google Drive og delt med en række mennesker og derfor ønsker skal blive på Google Drive. Du ønsker så at tilrette arket på din iPad, og herefter sende det til en kollega du ikke i forvejen deler arket med.

Nu starter et sandt helvede af uforståeligheder og unødvendige “hacks”. Da Microsoft Excel på iPad ikke understøtter Google Drive, men kun DropBox og One Drive (Microsofts DropBox) er du nødt til at bruge Google Drive appen, vælge Åbn I og så Åbn I, en gang mere, for at hente arket ind i Excel. Nu kan du så rette i arket, men du kan ikke gemme det.

Du kan så lave en OneDrive eller DropBox kopi. Nu vil du så sende kopien som vedhæftet fil. Det kan du ikke fra Excel eller OneDrive. Du er altså nødt til at gøre det inden fra DropBox appen, men her møder du en mur af manglende funktionalitet. Du kan nemlig ikke sende en fil fra DropBox appen, du kan sende eller kopiere et link. Så tænker du at det måske kan gøres fra mail klienten, det kan det også, men ikke før du slår DropBox til under lokaliteter.

dropboxlogo

Hele ovenstående øvelse ville have været ubekymrende let på en almindelig PC eller en Mac. Du ville have brugt det lokale fil system, og let jongleret med dit Excel ark.

Jeg begriber simpelthen ikke at Apple har negligeret noget så essentielt som fil håndtering, når løsningen ligger lige for.

Nu brokker jeg mig aldrig uden at komme med løsningen også, så here goes:

Apple bliver nødt til at trække filhåndteringen tættere på styresystemet, frem for i dag hvor det er helt tilfældigt hvilke cloud integrationer de enkelte apps har valgt at implementere, skal de acceptere at der findes én enkelt applikation som håndterer filer. vi kalder den FilAppen. Nogle ville måske kende konceptet fra Windows File Explorer eller Mac’s Finder.

Denne app kunne Apple jo meget passende selv udvikle, men de bør ikke forhindre at man erstatter den med tredjeparts filhåndterings apps efter eget valg. Der kan dog til hver en tid kun være én aktiv filhåndterings app.

google_drive_logoDenne app skal så af operativsystemet betragtes som værende kongen af filhåndtering. Alle applikationer som ønsker at håndtere filer skal gøre det ved at sende kommandoer til FilAppen.

Ved “Gem fil” kommandoen, åbner FilAppen ganske simpelt med en stifinder hvor du kan vælge hvor du ønsker at gemme.

FilAppen har et indbygget hieraki af Cloud implementeringer efter eget ønske. Du kan altså kunne have en fil liggende i DropBox, GoogleDrive eller på et af de andre Cloud drives der findes. Lokal storage burde også være en mulighed, men det er ikke et must for at modellen virker. Vores Excel ark fra eksemplet kunne altså ligge her: GoogleDriveDokumenterark.xls  eller her: DropBoxDokumenterark.xls

Men da al lokationen og filhåndtering er håndteret af FilAppen, vil du aldrig have problemet med at forskellige apps understøtter forskellige Cloud løsninger. Du vil også have en meget ensartet måde at tilgå filer på, fremfor i dag hvor dialogerne kan variere meget.

Hvis du ønsker at gå den anden vej og åbne en fil i et bestemt program, sker dette ved at åbne appen Filer direkte. Nu trykker du på en fil, og vælger hvilket program du ønsker at åbne den i. Helt som i gode gamle dage.

Her et lille mock-up af hvordan FilAppen kunne se ud Gadget24 style:

asdasd

Det er mig virkelig ubegribeligt at Apple ikke har håndteret dette bedre. Det er noget af det første jeg nævner når jeg bliver spurgt om man kan bruge en iPad til at arbejde på.

Jeg kan bare ikke finde de gode argumenter for at Apple har valgt at lade filhåndteringen være op til den enkelte App, det gør netop at vi mangler den logiske ensartethed som Apple i øvrigt prædiker.

Deltag endelig i debatten, hvad synes du?

Gadget24.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>